Suomen pisimpään, yhtäjaksoisesti toiminut lasten harrastajateatteri

Vekkulitetteri on Suomessa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut lasten- ja nuorten harrastajateatteriryhmä, joka on perustettu vuonna 1985.

Vekkuliteatteri on Mikkelin kansalaisopiston taiteen perusopetuksen ryhmä, jossa syvennytään erityisesti musiikkiteatteriin. 


UUSI VEKKULITEATTERI RYHMÄ ALOITTAA SYYSKUUSSA 2023

Vekkuliteatterin lukuvuosi päättyi Annie jr. -musikaalin esityksiin 14.5.2023. Ryhmä on nyt siirtynyt kesälomalle ja uusi lukuvuosi starttaa syyskuussa 2023. 

Vekkuliteatteri on Mikkelin kansalaisopiston taiteen perusopetuksen ryhmä, jossa nuoret pääsevät haastamaan itseään monipuolisesti näyttelijäntyön, laulun ja tanssin osa-alueilla. Ryhmä valmistaa kevääksi musiikkiteatteriesityksen yhteistyössä Mikkelin musiikkiluokkien kanssa. Opettajina mm. Aapo Oranen, Mimmi Rantala ja Minttu Tamski.

Ryhmä on suunnattu 11-17 -vuotiaille. Aikaisempaa kokemusta esiintymisestä ei vaadita. Taiteen perusopetusta jatkavat oppilaat ovat ilmoittautuessa etusijalla, jonka jälkeen uudet ryhmäläiset otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

ILMOITTAUTUMINEN UUDELLE LUKUVUODELLE ALKAA MIKKELIN KANSALAISOPISTON KAUTTA 1.7.2023.


Yhteystiedot

Vekkuliteatterin ohjauksesta vastaa Mikkelin kansalaisopiston opettaja Aapo Oranen.

aapo.oranen@gmail.com

Opetuksen tavoitteet

Vekkuliteatteri Ry toimii yhdistyksenä lastenkulttuurin kehittämistyössä yhdessä Lasten kulttuurikeskus Vekkulan ja Mikkelin Kansalaisopiston kanssa.

Opetus toteutuu taiteen perusopetuksena.

Opetustiimissä on ollut teatterin ammattilaisia ohjaajina, koreografeina, pukusuunnittelijoina, lavastajina, sekä muusikkoina. Teatteri on painottunut musiikkikasvatustyöhön ja teatteri-ilmaisun kehittämiseen.

Teatteri on painottunut musikaalien tekemiseen, jokaisessa produktiossa on koreografi, muusikko, ohjaaja ja harjoituspianisti. Aikuisten rooli on toimia mahdollistamassa osallistujille parhaat mahdolliset puitteet.

Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden näyttämöllisen ja taiteellisen ajattelemisen taitoja, sekä luovuutta elämän eri alueilla.

Opetuksella halutaan antaa lapsille mahdollisuus kehittää niitä taitoja, jotka auttavat nauttimaan taiteesta ja antavat valmiuksia hakeutua taideopintoihin. Opinnot ovat tavoitteellisia ja etenevät vuosi vuodelta, mutta keskeistä on tekemisen ja kokemisen ilo.

Vekkuliteatteri tarjoaa fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvalliset olot harrastaa teatteria. Oppilas saa työskentelystään sanallista palautetta koko opintojensa ajan ja taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistuksen Mikkelin kansalaisopistolta, suoritettuaan kaikki siihen kuuluvat opintokokonaisuudet.

Opiskelun myötä oppilas oppii ilmaisemaan ajatuksiaan, tunteitaan ja tavoitteitaan teatteritaiteen keinoin.

Perusajatuksena on, että nuoret oppisivat iloitsemaan omasta ja muiden työskentelystä sekä esityksistä, niin että ryhmässä toimiminen ja kokemuksen kautta oppiminen korostuvat.