Vekkulitetteri on Suomessa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut lasten- ja nuorten harrastajateatteriryhmä, joka on perustettu vuonna 1985.

Vekkuliteatteri on Mikkelin kansalaisopiston taiteen perusopetuksen ryhmä, jossa syvennytään erityisesti musiikkiteatteriin. Ryhmä on suunnattu 11–17 -vuotiaille nuorille.

Vekkuliteatterin uusi lukuvuosi starttaa syyskuussa 2023. 

Vekkuliteatteri on Mikkelin kansalaisopiston taiteen perusopetuksen ryhmä, jossa nuoret pääsevät haastamaan itseään monipuolisesti näyttelijäntyön, laulun ja tanssin osa-alueilla. Ryhmä valmistaa kevääksi musiikkiteatteriesityksen yhteistyössä Mikkelin musiikkiluokkien kanssa. Opettajina mm. Aapo Oranen, Mimmi Rantala ja Minttu Tamski.

Ryhmä on suunnattu 11-17 -vuotiaille. Aikaisempaa kokemusta esiintymisestä ei vaadita. Taiteen perusopetusta jatkavat oppilaat ovat ilmoittautuessa etusijalla, jonka jälkeen uudet ryhmäläiset otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

ILMOITTAUTUMINEN UUDELLE LUKUVUODELLE ALKAA MIKKELIN KANSALAISOPISTON KAUTTA 1.7.2023.

Opetuksen tavoitteet

Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden näyttämöllisen ja taiteellisen ajattelemisen taitoja, sekä luovuutta elämän eri alueilla. Opetuksella halutaan antaa osallistujille mahdollisuus kehittää niitä taitoja, jotka auttavat nauttimaan taiteesta ja antavat valmiuksia hakeutua taideopintoihin. Opinnot ovat tavoitteellisia ja etenevät vuosi vuodelta, mutta keskeistä on tekemisen ja kokemisen ilo. Vekkuliteatteri tarjoaa fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvalliset olot harrastaa teatteria. Oppilas saa työskentelystään ja suorituksistaan sanallista palautetta koko opintojensa ajan ja taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistuksen Mikkelin kansalaisopistolta suoritettuaan kaikki siihen kuuluvat opintokokonaisuudet.

Perusajatuksena on, että lapset ja nuoret oppisivat iloitsemaan omasta ja muiden työskentelystä sekä esityksistä, niin että ryhmässä toimiminen ja kokemuksen kautta oppiminen korostuvat.