Vekkuliteatteri

Vekkulitetteri on vuonna 1985 perustettu lasten ja nuorten harrastajateatteriryhmä.
Vekkuliteatteri juhlii tänä vuonna 35 -vuotista taivaltaan ja keväällä 2019 juhlanäytökseksi valmistetaan Kari Hotakaisen ja Iiro Rantalan lastenmusikaali Hukassa on hyvä paikka!!

Ohjaaja, ryhmänvetäjä: Tiina Bolz
Käsikirjoitus: Kari Hotakainen
Musiikit: Iiro Rantala
Koreografi, tanssinopetus: Minttu Tamski
Laulunopetus ja kapellimestari: Mikko Paavilainen
Esiintyjät: Vekkuliteatterin 29 lasta ja nuorta
Lavastuksen suunnittelu ja toteutus: Taro Liukkonen
Puvustuksen suunnittelu ja toteutus: Sini Mehtola ja Kouvolan Xamkin muodin ja puvustuksen opiskelijat

Esitykset Paukkulan Artium-salissa 12.-19.5.2019
Liput tulevat myyntiin alkuvuodesta 2019.
Lahjakortteja vaikka pukinkonttiin voi ostaa Kulttuurijoulukaupasta Mikkelin torilta.

Tykkää Vekkuliteatterista Facebookissa tai Instagramissa!


Kulttuurikeskus Vekkula toimii Vekkuliteatteri Ry:n alaisuudessa. Vekkuliteatterin on perustanut näyttelijä, ohjaaja Tarja Pyhähuhta ja se on toiminut Mikkelin maalaiskunnan teatteriryhmänä vuosina 1985- 2000,  sekä vuodesta 2001 Mikkelin kaupungin kansalaisopiston ryhmänä.

Produktioiden visualisoinnissa ovat toimineet ammattilaiset, soittajina Mikkelin musiikkiopiston oppilaita sekä ammattilaisia.

Vekkuliteatteri Ry toimii yhdistyksenä lastenkulttuurin kehittämistyössä yhdessä Lasten kulttuurikeskus Vekkulan ja Mikkelin Kansalaisopiston kanssa. Opetus toteutuu taiteen perusopetuksena. Vekkuliteatteri on valmistanut lastenteatteriesityksiä vuodesta 1984 saakka yhtäjaksoisesti yhden esityksen vuodessa. Opetustiimissä on ollut teatterin ammattilaisia ohjaajina, koreografeina, pukusuunnittelijoina, lavastajina, sekä muusikkoina. Teatteri on painottunut musiikkikasvatustyöhön ja teatteri-ilmaisun kehittämiseen. Teatteri on verkostoitunut produktioissaan Mikkelin musiikkiluokkien, Mikkelin musiikkiopiston ja Mikkelin teatterin kanssa. Ryhmissä on lisäksi aiempina vuosina näytellyt myös aikuisia. Opisto on tarjonnut ammatillisen opetuksen ja Vekkuliteatteri ry on vastannut käytännön toteutuksista ja esitysten organisoinnista. Olemme vierailleet useaan kertaan Mikkelin teatterissa tuottaen lasten-esityksen heidän ohjelmistoonsa.

Teatteri on painottunut musikaalien tekemiseen, jokaisessa produktiossa on koreografi, muusikko, ohjaaja ja harjoituspianisti. Ryhmä koostuu 10-17 vuotiaista nuorista ja lapsista, jotka valmistavat esityksen samanikäiselle kohdeyleisölle. Aikuisten rooli on toimia mahdollistamassa osallistujille parhaat ja ammitaitoisimmat mahdolliset puitteet. Vekkuliteatterissa on mahdollista suorittaa neljässä vuodessa Kansalaisopiston taiteenperustutkinto.

Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden näyttämöllisen ja taiteellisen ajattelemisen taitoja, sekä luovuutta elämän eri alueilla. Opetuksella halutaan antaa lapsille mahdollisuus kehittää niitä taitoja, jotka auttavat nauttimaan taiteesta ja antavat valmiuksia hakeutua taideopintoihin. Opinnot ovat tavoitteellisia ja etenevät vuosi vuodelta, mutta keskeistä on tekemisen ja kokemisen ilo. Vekkuliteatteri tarjoaa fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvalliset olot harrastaa teatteria. Oppilas saa työskentelystään sanallista palautetta koko opintojensa ajan ja taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistuksen Mikkelin kansalaisopistolta, suoritettuaan kaikki siihen kuuluvat opintokokonaisuudet.

Taiteen oppimisessa keskeistä on tekemällä oppiminen. Lasten ja nuorten on ennen kaikkea tärkeä päästä itse harrastamaan ja harjoittelemaan. Oppiminen on pitkäjänteinen prosessi; siksi oppilasta kannustetaan asettamaan itselleen tavoitteita ja työtavat ovat sellaiset, että ne ohjaavat oppilasta arvostamaan kaikkien ryhmän jäsenten työskentelyä ja työn tuloksia. Opiskelun myötä oppilas oppii ilmaisemaan ajatuksiaan, tunteitaan ja tavoitteitaan teatteritaiteen keinoin. Perusajatuksena on, että nuoret oppisivat iloitsemaan omasta ja muiden työskentelystä sekä esityksistä, niin että ryhmässä toimiminen ja kokemuksen kautta oppiminen korostuvat.

Vekkuliteatteri Ry

Tarja Pyhähuhta
Puheenjohtaja, perustajajäsen
tarja.heiskanen@teatteripalvelut.inet.fi
p. 050 554 0286

Johanna Pynnönen
Sihteeri
johanna-pynnonen@suomi24.fi
p. 050 367 1568

Muut jäsenet: Minttu Tamski, Susanna Sillanpää, Pia Sutinen ja Mimmi Rantala