Vekkuliteatteri

Vekkulitetteri on vuonna 1985 perustettu lasten ja nuorten harrastajateatteriryhmä.
Vekkuliteatteri juhlii tänä vuonna 35 -vuotista taivaltaan ja keväällä 2019 juhlanäytökseksi valmistetaan Kari Hotakaisen ja Iiro Rantalan lastenmusikaali Hukassa on hyvä paikka!!

Ohjaaja, ryhmänvetäjä: Tiina Bolz
Käsikirjoitus: Kari Hotakainen
Musiikit: Iiro Rantala
Koreografi, tanssinopetus: Minttu Tamski
Laulunopetus ja kapellimestari: Mikko Paavilainen
Esiintyjät: Vekkuliteatterin 29 lasta ja nuorta
Lavastuksen suunnittelu ja toteutus: Taro Liukkonen
Puvustuksen suunnittelu ja toteutus: Sini Mehtola ja Kouvolan Xamkin muodin ja puvustuksen opiskelijat

Juntti-Mutteri kyllästyy isänsä raviharrastukseen ja jatkuvaan vedonlyöntiin, josta kostona hän lähtee raahaamaan kioskia romuttamolle Kioskinmyyjä Helena ei tästä suutu, sillä hän elättelee isää kohtaan tavallista lämpimämpiä tunteita. Juntin kaveri Humppa-Veikko pelkää naimisiin joutumista, talonmiehen rouva etsii kadonnutta laulua ja talonmies kadonnutta vasaraa. Laajalammen kerrostaloympäristöön sijoittuva lastenmusikaali ottaa arkipäivän ilmiöihin vinon ja runollisen näkökulman. Esitys porautuu tapahtumiin Hotakaisen tutulla nasevalla huumorilla ja Iiro Rantalan musiikilla.

Esitykset Paukkulan Artium-salissa 12.-19.5.2019
Liput tulevat myyntiin alkuvuodesta 2019.
Lahjakortteja vaikka pukinkonttiin voi ostaa Kulttuurijoulukaupasta Mikkelin torilta.

Tykkää Vekkuliteatterista Facebookissa tai Instagramissa!


Kulttuurikeskus Vekkula toimii Vekkuliteatteri Ry:n alaisuudessa. Vekkuliteatterin on perustanut näyttelijä, ohjaaja Tarja Pyhähuhta ja se on toiminut Mikkelin maalaiskunnan teatteriryhmänä vuosina 1985- 2000,  sekä vuodesta 2001 Mikkelin kaupungin kansalaisopiston ryhmänä.

Produktioiden visualisoinnissa ovat toimineet ammattilaiset, soittajina Mikkelin musiikkiopiston oppilaita sekä ammattilaisia.

Vekkuliteatteri Ry toimii yhdistyksenä lastenkulttuurin kehittämistyössä yhdessä Lasten kulttuurikeskus Vekkulan ja Mikkelin Kansalaisopiston kanssa. Opetus toteutuu taiteen perusopetuksena. Vekkuliteatteri on valmistanut lastenteatteriesityksiä vuodesta 1984 saakka yhtäjaksoisesti yhden esityksen vuodessa. Opetustiimissä on ollut teatterin ammattilaisia ohjaajina, koreografeina, pukusuunnittelijoina, lavastajina, sekä muusikkoina. Teatteri on painottunut musiikkikasvatustyöhön ja teatteri-ilmaisun kehittämiseen. Teatteri on verkostoitunut produktioissaan Mikkelin musiikkiluokkien, Mikkelin musiikkiopiston ja Mikkelin teatterin kanssa. Opisto on tarjonnut ammatillisen opetuksen ja Vekkuliteatteri ry on vastannut käytännön toteutuksista ja esitysten organisoinnista.

Teatteri on painottunut musikaalien tekemiseen, jokaisessa produktiossa on koreografi, muusikko, ohjaaja ja harjoituspianisti. Ryhmä koostuu 10-17 vuotiaista nuorista ja lapsista, jotka valmistavat esityksen samanikäiselle kohdeyleisölle. Aikuisten rooli on toimia mahdollistamassa osallistujille parhaat mahdolliset puitteet.

Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden näyttämöllisen ja taiteellisen ajattelemisen taitoja, sekä luovuutta elämän eri alueilla. Opetuksella halutaan antaa lapsille mahdollisuus kehittää niitä taitoja, jotka auttavat nauttimaan taiteesta ja antavat valmiuksia hakeutua taideopintoihin. Opinnot ovat tavoitteellisia ja etenevät vuosi vuodelta, mutta keskeistä on tekemisen ja kokemisen ilo. Vekkuliteatteri tarjoaa fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvalliset olot harrastaa teatteria. Oppilas saa työskentelystään sanallista palautetta koko opintojensa ajan ja taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistuksen Mikkelin kansalaisopistolta, suoritettuaan kaikki siihen kuuluvat opintokokonaisuudet. Opiskelun myötä oppilas oppii ilmaisemaan ajatuksiaan, tunteitaan ja tavoitteitaan teatteritaiteen keinoin. Perusajatuksena on, että nuoret oppisivat iloitsemaan omasta ja muiden työskentelystä sekä esityksistä, niin että ryhmässä toimiminen ja kokemuksen kautta oppiminen korostuvat.

Vekkuliteatteri Ry

Tarja Pyhähuhta

Puheenjohtaja, perustajajäsen

tarja.heiskanen@teatteripalvelut.inet.fi

  1. 050 554 0286

Minttu Tamski

Varapuheenjohtaja

minttu@tamski.fi

  1. 050 512 3113

Muut jäsenet: Marika Forselius, Aira Hirvenlahti (rahastonhoitaja), Susanna Sillanpää ja Pia Sutinen (sihteeri).