Vekkuliteatteri

Vekkulitetteri on Suomessa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut lasten- ja nuorten harrastajateatteriryhmä, joka on perustettu vuonna 1985.

Vekkuliteatterin esitykset perutaan korona epidemian vuoksi.

Mikkelin kaupunki on päättänyt lopettaa Kansalaisopiston toiminnan keväältä valloillaan olevan korona epidemian vuoksi. Tästä syystä myös Vekkuliteatterin toiminta loppuu välittömästi ja kevään Nummisuutarit -rockmusikaalin esitykset perutaan.

Esitykset pyritään järjestämään syksyllä. Lahjakortin ostaneille maksua ei korvata, mutta kortit ovat voimassa syksyn esityksissä.

Lisätietoja antaa Vekkuliteatterin tuottaja

Minttu Tamski
minttu@tamski.fi
p. 050 512 3113

 

Vekkuliteatteri esittää Nummisuutarit rockmusikaalin!

Ohjaaja, ryhmänvetäjä: Aapo Oranen
Käsikirjoitus: Aleksis Kivi
Dramatisointi: Aapo Oranen
Koreografi, tuottaja: Minttu Tamski
Esiintyjät: Vekkuliteatterin 32 lasta ja nuorta
Bändi:
Puvustuksen suunnittelu ja toteutus: Sini Mehtonen
Valot: Nestori Marttinen

Suomen parhaaksi komediaksi mainittu Nummisuutarit on kuvaus rakkaudesta ja rahasta, vihasta ja anteeksiannosta. Vekkuliteatterin versio kertoo tarinan Essistä ja hänen surkuhupaisasta naimaretkestään, mutta se kertoo myös katkeruudesta ja sen voittamisesta, onnesta ja onnettomuudesta. Se antaa muistutuksen siitä, miten elämä vie ja onnetar heittelee meitä kokemuksesta toiseen - usein hullunkurisin seurauksin. Aleksis Kiven klassikkoteksti saa seurakseen eri aikakausien suosituimpia rock kappaleita Queenistä Haloo Helsinkiin!

Esitykset Vanhalla Sotkulla (ajankohta ilmoitetaan myöhemmin)
Lipunmyynnistä ilmoitetaan myöhemmin

Tykkää Vekkuliteatterista Facebookissa!


Kulttuurikeskus Vekkula toimii Vekkuliteatteri Ry:n alaisuudessa. Vekkuliteatterin on perustanut näyttelijä, ohjaaja Tarja Pyhähuhta ja se on toiminut Mikkelin maalaiskunnan teatteriryhmänä vuosina 1985- 2000,  sekä vuodesta 2001 Mikkelin kaupungin kansalaisopiston ryhmänä.

Produktioiden visualisoinnissa ovat toimineet ammattilaiset, soittajina Mikkelin musiikkiopiston oppilaita sekä ammattilaisia.

Vekkuliteatteri Ry toimii yhdistyksenä lastenkulttuurin kehittämistyössä yhdessä Lasten kulttuurikeskus Vekkulan ja Mikkelin Kansalaisopiston kanssa. Opetus toteutuu taiteen perusopetuksena. Vekkuliteatteri on valmistanut lastenteatteriesityksiä vuodesta 1984 saakka yhtäjaksoisesti yhden esityksen vuodessa. Opetustiimissä on ollut teatterin ammattilaisia ohjaajina, koreografeina, pukusuunnittelijoina, lavastajina, sekä muusikkoina. Teatteri on painottunut musiikkikasvatustyöhön ja teatteri-ilmaisun kehittämiseen. Teatteri on verkostoitunut produktioissaan Mikkelin musiikkiluokkien, Mikkelin musiikkiopiston ja Mikkelin teatterin kanssa. Opisto on tarjonnut ammatillisen opetuksen ja Vekkuliteatteri ry on vastannut käytännön toteutuksista ja esitysten organisoinnista.

Teatteri on painottunut musikaalien tekemiseen, jokaisessa produktiossa on koreografi, muusikko, ohjaaja ja harjoituspianisti. Ryhmä koostuu 10-17 vuotiaista nuorista ja lapsista, jotka valmistavat esityksen saman ikäiselle kohdeyleisölle. Aikuisten rooli on toimia mahdollistamassa osallistujille parhaat mahdolliset puitteet.

Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden näyttämöllisen ja taiteellisen ajattelemisen taitoja, sekä luovuutta elämän eri alueilla. Opetuksella halutaan antaa lapsille mahdollisuus kehittää niitä taitoja, jotka auttavat nauttimaan taiteesta ja antavat valmiuksia hakeutua taideopintoihin. Opinnot ovat tavoitteellisia ja etenevät vuosi vuodelta, mutta keskeistä on tekemisen ja kokemisen ilo. Vekkuliteatteri tarjoaa fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvalliset olot harrastaa teatteria. Oppilas saa työskentelystään sanallista palautetta koko opintojensa ajan ja taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistuksen Mikkelin kansalaisopistolta, suoritettuaan kaikki siihen kuuluvat opintokokonaisuudet. Opiskelun myötä oppilas oppii ilmaisemaan ajatuksiaan, tunteitaan ja tavoitteitaan teatteritaiteen keinoin. Perusajatuksena on, että nuoret oppisivat iloitsemaan omasta ja muiden työskentelystä sekä esityksistä, niin että ryhmässä toimiminen ja kokemuksen kautta oppiminen korostuvat.

 

Vekkuliteatterin asioissa voit olla yhteydessä tuottajaan
Minttu Tamski
p. 050 512 3113
minttu@tamski.fi