Vekkuliteatteri

Vekkulitetteri on Suomessa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut lasten- ja nuorten harrastajateatteriryhmä, joka on perustettu vuonna 1985.

Vekkuliteatteri on Mikkelin kansalaisopiston taiteen perusopetuksen ryhmä, jossa syvennytään erityisesti musiikkiteatteriin. Ryhmä aloittaa uuden produktion harjoitukset syysloman jälkeen uuden ohjaajan luotsaamana. Tänä lukuvuonna paneudutaan erityisesti liikeilmaisuun ja tanssiin sekä fyysiseen näyttelijäntyöhön, musiikillista ilmaisua unohtamatta. Kevääksi -21 valmistetaan esitys, jossa päästään kokeilemaan opittua käytännössä! Ryhmä aloittaa kokoontumiset Puistokadun salissa, mutta siirtyy myöhemmin kevätlukukaudella harjoittelemaan Sotkun saliin, missä myös esitykset pidetään.

 

Harjoitukset

Puistokadun sali - Puistokatu 1, 50100 Mikkeli
sunnuntaisin 11.00-14.00
1.11.2020-13.12.2020,  28 oppituntia
10.1.2021-23.5.2021,  117 oppituntia
Opettajat: Raisa Ekoluoma, esitystaidollisten aineiden opettaja TeM (ohjaus), Elisa de Boer (laulunopetus) ja Samir Ataei (tanssi ja koreografiat)
Kurssimaksu 174,00 € Enintään  25 opiskelijaa.

Tykkää Vekkuliteatterista Facebookissa!


Kulttuurikeskus Vekkula toimii Vekkuliteatteri Ry:n alaisuudessa. Vekkuliteatterin on perustanut näyttelijä, ohjaaja Tarja Pyhähuhta ja se on toiminut Mikkelin maalaiskunnan teatteriryhmänä vuosina 1985- 2000,  sekä vuodesta 2001 Mikkelin kaupungin kansalaisopiston ryhmänä.

Produktioiden visualisoinnissa ovat toimineet ammattilaiset, soittajina Mikkelin musiikkiopiston oppilaita sekä ammattilaisia.

Vekkuliteatteri Ry toimii yhdistyksenä lastenkulttuurin kehittämistyössä yhdessä Lasten kulttuurikeskus Vekkulan ja Mikkelin Kansalaisopiston kanssa. Opetus toteutuu taiteen perusopetuksena. Vekkuliteatteri on valmistanut lastenteatteriesityksiä vuodesta 1984 saakka yhtäjaksoisesti yhden esityksen vuodessa. Opetustiimissä on ollut teatterin ammattilaisia ohjaajina, koreografeina, pukusuunnittelijoina, lavastajina, sekä muusikkoina. Teatteri on painottunut musiikkikasvatustyöhön ja teatteri-ilmaisun kehittämiseen. Teatteri on verkostoitunut produktioissaan Mikkelin musiikkiluokkien, Mikkelin musiikkiopiston ja Mikkelin teatterin kanssa. Opisto on tarjonnut ammatillisen opetuksen ja Vekkuliteatteri ry on vastannut käytännön toteutuksista ja esitysten organisoinnista.

Teatteri on painottunut musikaalien tekemiseen, jokaisessa produktiossa on koreografi, muusikko, ohjaaja ja harjoituspianisti. Ryhmä koostuu 10-17 vuotiaista nuorista ja lapsista, jotka valmistavat esityksen saman ikäiselle kohdeyleisölle. Aikuisten rooli on toimia mahdollistamassa osallistujille parhaat mahdolliset puitteet.

Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden näyttämöllisen ja taiteellisen ajattelemisen taitoja, sekä luovuutta elämän eri alueilla. Opetuksella halutaan antaa lapsille mahdollisuus kehittää niitä taitoja, jotka auttavat nauttimaan taiteesta ja antavat valmiuksia hakeutua taideopintoihin. Opinnot ovat tavoitteellisia ja etenevät vuosi vuodelta, mutta keskeistä on tekemisen ja kokemisen ilo. Vekkuliteatteri tarjoaa fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvalliset olot harrastaa teatteria. Oppilas saa työskentelystään sanallista palautetta koko opintojensa ajan ja taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistuksen Mikkelin kansalaisopistolta, suoritettuaan kaikki siihen kuuluvat opintokokonaisuudet. Opiskelun myötä oppilas oppii ilmaisemaan ajatuksiaan, tunteitaan ja tavoitteitaan teatteritaiteen keinoin. Perusajatuksena on, että nuoret oppisivat iloitsemaan omasta ja muiden työskentelystä sekä esityksistä, niin että ryhmässä toimiminen ja kokemuksen kautta oppiminen korostuvat.

 

Vekkuliteatterin asioissa voit olla yhteydessä tuottajaan
Minttu Tamski
p. 050 512 3113
minttu@tamski.fi