Tältä sivustolta näet Lastenkulttuurikeskus Vekkulan ja Vekkuliteatterin ajankohtaisimmat uutiset ja tapahtumat.

Vekkuliteatterin kevään produktion, Annie jr. -musikaalin, lahjakortit tulevat myyntiin Kulttuurijoulukauppaan Mikkelin torille! Myynnissä olevat lahjakortit Huomioithan, ettei lahjakortti takaa pääsyä haluttuun näytökseen, vaan se tulee vaihtaa pääsylipuksi saapuessa esitykseen. Suosittelemme paikan varaamista etukäteen sähköpostilla minttu@tamski.fi . Kulttuurijoulukauppa 12.–21.12.2022 (Muikkukoppi)ma-pe klo 11–17la-su klo 10–14  Annie jr. -musikaali Annie on pieni orpotyttö, joka jätettiin korissa orpokodin portaille. Annie odottaa vanhempiaan saapuvaksi.  Tyrannimainen johtajatar neiti Hannigan pitää huolen siitä, etteivät Annie ja muut orvot ehdi raskaiden töiden, ankeiden aterioiden ja lyhyiden yöunien välissä juuri haaveilla paremmasta. Annie ei ole kuitenkaan missään vaiheessa menettänyt toivoaan. Joulun alla Annie saa yllättäen mahdollisuuden viettää joulua omalaatuisen miljardöörin kotona. Siitä alkaa yksi erikoisimmista ystävyyssuhteista mitä musikaalimaailmassa on koskaan ollut. Aikoinaan huippusuosioon noussut, kolme elokuvaversiota poikinut Broadway-musikaali on täydellinen viihdepaketti koko perheelle — hauska, koskettava, jännittävä, pöhkö ja suloinen. Se on sukellus pienen mutta urhean tytön maailmaan, jossa synkimmänkin yön jälkeen aina nousee valoisa huominen. Esityksen ohjaa näyttelijä Aapo Oranen yhdessä Mimmi Rantalan ja Minttu Tamskin kanssa. Laulujen opetuksesta vastaa Elina Karjalainen. Esitykset Vanhalla Sotkulla (Jääkärinkatu 9, Mikkeli)7.5. klo 14 Ensi-ilta11.5. klo 18 12.5. klo 1814.5. klo 14
Lasten kulttuurikeskus Vekkula valmistaa myös tänä jouluna lumoavan nukketeatteriesityksen! Lavalla nähdään Pauliina Hintsanen, Tiina Korhonen ja Tarja Pyhähuhta.    
Lasten kulttuurikeskus Vekkulan työntekijä Miia Damberg on siirtyny toisiin tehtäviin ja Vekkulan vastaavana työntekijänä aloittaa 3.10.2022 Miisu.  Miisun tavoittaa Vekkulan sähköpostista kulttuurikeskusvekkula@gmail.com ja p. 040 533 5811. Pukuvuokraus on auki tiistaisin klo 14–18. Tervetuloa!
Ilon hetkiä Ukrainan sodan jaloista saapuville lapsille Lastenkulttuurikeskus Vekkula haluaa tarjota lapsille mukavia hetkiä satumaailmassa. Ilo on tärkeä voimavara silloin, kun elämässä on isoja haasteita. Haastamme mukaan yrityksiä ja yksityisiä toteuttamaan yhdessä iloa Ukrainan lapsille. 15 euron lahjoituksella mahdollistetaan yhden lapsen vierailu Vekkulaan. Voit lahjoittaa suoraan Vekkulan tilille FI20 5271 0420 3625 69, viitteeksi Ukrainan lapset. Me kokoamme lapset Vekkulaan yhteistyössä Apua Ukrainaan Etelä-Savon verkoston kanssa. Järjestämme hetkiä pitkin kevättä, jotta mahdollisimman moni saapuja pääsisi mukaan. Vekkula tarjoaa tilan, henkilökunnan, välipalan ja kuvauksen. Pyrimme kuvaamaan (jos se on mahdollista) lapset rooliasuissa, jotta he saisivat mukaansa kuvamuiston iloisesta hetkestä.
Vekkulan puvustosta löydät monipuolisesti eri teemajuhliin edullisesti pukukokonaisuuksia. Voit myös varata juhliesi lapsivieraille erilaista ohjelmaa. Lasten ohjelmasisältöä voit suunnitella yhdessä Vekkulan väen kanssa toiveidesi ja juhliesi mukaisesti. Otathan yhteyttä!
Vekkulan hahmot ovat nyt jalkautuneet myös leikkipuistoihin. Voit varata hauskaa ja liikunnallista toimintaa sekä teemasyntymäpäivät leikkipuistoissa toteutettavaksi. Aiheina esimerkiksi: Supersankareiden toimintarata, Pelle- olympialaiset ja eläinten satupolku.  Ota rohkeasti yhteyttä ja luodaan yhdessä lapsille ikimuistoinen kokemus!