Tältä sivustolta näet Lastenkulttuurikeskus Vekkulan ja Vekkuliteatterin ajankohtaisimmat uutiset ja tapahtumat.

Vekkulan joulunavaus 3.12. klo 15-18. Pääsymaksu 5€/hlö, 20€/perhe. Paljon jouluista ohjelmaa mm. Jouluinen musiikkisatu – nukke-esitys, piparien koristelua yhdessä Marttojen kanssa, yhteislauluna joululauluja, joulukortti askartelua, kahvio, onnenpyörä ja ilta huipentuu Mix studion tanssiesitykseen 🤩 Tervetuloa!
Tonttupolku 1. ja 2.12. klo 16-20  Koko perheen tapahtuma. Kierrä jouluinen tonttu tehtävä rata Vekkulan pihamaalla. Pukeudutaan lämpimästi ja ota mukaan tasku- tai vaikka otsalamppu.  Kesto noin 30 minuuttia, tehtävät suoritettua kaikki osallistujat saavat tonttu diplomin ja pääsevät nauttimaan glögiä ja pipareita. Pääsymaksu 5€/hlö ja 20€ perhelippu.
Muutto on onnellisesti ohi ja uudet tilat valmiina! Kutsummekin koko kaupungin väen juhlistamaan avajaisia kanssamme. Uusi toimitilamme sijaitsee vanhassa kunnantalossa Pitäjänkirkon läheisyydessä osoitteessa Otavankatu 7, 50100 Mikkeli. Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen Vekkulaan torstaina 9.11. klo 17-20. Luvassa maksutonta ohjelmaa koko perheelle ja samalla näette kaikki hienot tilamme. Avajaisissa esiintyy mm. Taikuri Paavo Slazenger, Voimisteluseura Siriuksen huimat akrobaatit, Pauliina Hintsanen ja Aarre tulevat myös tervehtimään juhlakansaa. Luvassa myös kasvomaalausta, poniratsastusta ja tarjolla herkkuja juhlapöydästä. Voit myös pyöräyttää onnenpyörää (tässä pieni maksu 2€/pyöräytys, aina voittaa). Tingelsiina ja Tangelstiina myös paikalla esittelemässä uutta Onnelin ja Annelin huonetta 🩷 Nähdään avajaisissa!
Vekkulan satumaailmassa vietät unohtumattomat syntymäpäiväjuhlat. Voit valita valmiista teemoistamme tai räätälöidä juuri omanlaiset juhlat. Varauskalenteristamme voit valita teille sopivan vapaan ajan ja ohjelma vaihtoehdot sankarin toiveiden mukaan. Saat varausvahvistuksen sähköpostiisi varauksen tehtyäsi. Soitamme teille muutamaa päivää ennen juhlia varmistaaksemme varauksen asiat ja juhlien yksityiskohdat.  Vekkula tekee juuri muuttoa ja lokakuun ajan emme voi juhlia järjestää. Huomioithan siis uuden osoitteemme 1.11.2023 alkaen. Otavankatu 7, 50100 Mikkeli
Hei! Me siis toden totta muutamme lokakuun aikana uusiin tiloihin Otavankatu 7. Toimimme Aurakadulla 7.10. saakka, jonka jälkeen alamme pakkaamaan ja muutto puuhiin. Tämä valitettavasti vaikuttaa meidän palveluihimme, joten synttärikalenteri on kiinni 9.10.-30.10. välisen ajan. Kalenteri on auki jo marraskuulle ja joulukuulle, joten sinne voi laittaa juhlavarauksia. Varattavana olevat syntymäpäivät juhlitaan siis uudessa osoitteessamme, joten huomioithan tämän. Palvelumme ja syntymäpäivä toiminta tulee pysymään ja jatkumaan samanlaisena, vaikka toimitila muuttuu ja suurenee. Pukuvuokraus on myös muuton ajan suljettuna. Jatkossa pukuvuokraus on avoinna 1.11. alkaen keskiviikkoisin klo 13-17 ja siis osoitteessa Otavankatu 7.    Tervetuloa siis marraskuussa Otavankadulle uuteen Vekkulaan! Nähdään siellä!
Lasten kulttuurikeskus Vekkula on muuton ja muutoksen edessä ja haluamme uudistua entistä näkyvämmäksi ja vaikuttavammaksi koko perheen kulttuurikeskukseksi. Tähän tarvitsemme nyt teidän tukeanne. Joukkorahoituskampanjamme kaveripaketeilla voit liittyä Vekkula-kaveriksi ja näin tukea toimintaamme. Tämän joukkorahoituskampanjan avulla pystymme kattamaan muutosta aiheutuvia kulujamme ja jos saamme isomman potin, järjestämme mahtavat avajaiset koko kansalle. Kampanjamme on voimassa 14.9.-13.10.2023 Valittavana on Vekkula frendi 40€, jolla saat itsellesi ja kaverillesi upeat Vekkula heijastimet ja Vekkula Frendi diplomit. Vekkula tonttu 100€ ei ole mikään tontumpi juttu. Tällä paketilla teet isosti hyvää meille ja saat liput itsellesi ja perheellesi tai vaikka kaveri porukalle Vekkulan jouluiseen tonttuvaellukseen. Vekkula VIPpi 150€ taas takaa VIP kohtelun ja tarjoilut kahdelle henkilölle meidän mahtavissa avajaisissamme 9.11. Vekkula firma 250€ paketilla yrityksesi saa näkyvyyttä verkkosivuillamme, sekä VIP-kutsun avajaisjuhlaamme.  Anna tukesi ja lue lisää kampanjastamme https://mesenaatti.me/3183/ilman-sinua-lapsemme-ovat-pulassa/
Vekkulan oma teatteri kerho aloittaa toimintansa 1.11.2023 Kerho on suunnattu 7-11-vuotiaille, teatterista ja näyttelemisestä innostuneille. Kerho kokoontuu syksyn aikana kuudesti keskiviikkoisin; 1.11. aloitus, 8.11., 15.11., 22.11., 29.11. ja 13.12. Kerhomaksu 30€ syyskausi, sisältäen ohjauksen ja välipalan. Kerho jatkuu vuoden 2024 alusta (tästä ifoa myöhemmin), kokoontuen myös kuusi kertaa. Kerhossa tutustutaan teatterin maailmaan ja harjoitellaan näyttelemistä, improvisaatiota ja valmistetaan kevääksi 2024 yhteinen esitys, jota vanhemmat ja kummit, sekä mummit pääsevät katsomaan. Aiempaa kokemusta teatterista tai näyttelemisestä ei vaadita.  Kerho toimii uusissa Vekkulan tiloissa, osoitteessa Otavankatu 7, 50100 Mikkeli. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Vekkulan sähköpostiin kulttuurikeskusvekkula@gmail.com tai puhelimitse 0405335811   Tervetuloa mukaan!!
Muutamme lokakuun aikana uusiin tiloihin, Otavankatu 7. Muuton aikana 9.10.-31.10. syntymäpäivä kalenterimme on suljettu ja emme pysty tuona aikana juhlia järjestämään. Marraskuun alusta aloitamme toimintamme uusissa tiloissa, jonne voit jo tehdä kalenteristamme synttäri varauksia.  Jos haluat auttaa meitä tässä urakassa, olethan yhteydessä kulttuurikeskusvekkula@gmail.com tai puhelimitse 0405335811. Hommaa riittää aina pakkaamisesta ja sisustamisesta kahvin keittoon saakka. 
Vekkulitetteri on Suomessa pisimpään yhtäjaksoisesti toiminut lasten- ja nuorten harrastajateatteriryhmä, joka on perustettu vuonna 1985. Vekkuliteatteri on Mikkelin kansalaisopiston taiteen perusopetuksen ryhmä, jossa syvennytään erityisesti musiikkiteatteriin. Ryhmä on suunnattu 11–17 -vuotiaille nuorille. Vekkuliteatterin uusi lukuvuosi starttaa syyskuussa 2023.  Vekkuliteatteri on Mikkelin kansalaisopiston taiteen perusopetuksen ryhmä, jossa nuoret pääsevät haastamaan itseään monipuolisesti näyttelijäntyön, laulun ja tanssin osa-alueilla. Ryhmä valmistaa kevääksi musiikkiteatteriesityksen yhteistyössä Mikkelin musiikkiluokkien kanssa. Opettajina mm. Aapo Oranen, Mimmi Rantala ja Minttu Tamski. Ryhmä on suunnattu 11-17 -vuotiaille. Aikaisempaa kokemusta esiintymisestä ei vaadita. Taiteen perusopetusta jatkavat oppilaat ovat ilmoittautuessa etusijalla, jonka jälkeen uudet ryhmäläiset otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. ILMOITTAUTUMINEN UUDELLE LUKUVUODELLE ALKAA MIKKELIN KANSALAISOPISTON KAUTTA 1.7.2023. Opetuksen tavoitteet Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden näyttämöllisen ja taiteellisen ajattelemisen taitoja, sekä luovuutta elämän eri alueilla. Opetuksella halutaan antaa osallistujille mahdollisuus kehittää niitä taitoja, jotka auttavat nauttimaan taiteesta ja antavat valmiuksia hakeutua taideopintoihin. Opinnot ovat tavoitteellisia ja etenevät vuosi vuodelta, mutta keskeistä on tekemisen ja kokemisen ilo. Vekkuliteatteri tarjoaa fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvalliset olot harrastaa teatteria. Oppilas saa työskentelystään ja suorituksistaan sanallista palautetta koko opintojensa ajan ja taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistuksen Mikkelin kansalaisopistolta suoritettuaan kaikki siihen kuuluvat opintokokonaisuudet. Perusajatuksena on, että lapset ja nuoret oppisivat iloitsemaan omasta ja muiden työskentelystä sekä esityksistä, niin että […]
Vekkulassa puuhaillaan alakoululaisten lomaleireillä 5.-8.6. ja tuolla viikolla ei ole muuta toimintaa. Miisu lomailee viikon kesäkuussa 12.-18.6. joten Vekkula on myös suljettu tuona aikana. Yhteydenotot sähköpostitse kulttuurikeskusvekkula@gmail.com tai kiireellisissä asioissa Vekkuliteatteri ryn puheenjohtaja Tarja Pyhähuhta 0505540286 Ihanaa kesää 🌤🩷💛 toivottaa Vekkulan väki!
Vekkuliteatterin kevään produktion, Annie jr. -musikaalin, lahjakortit tulevat myyntiin Kulttuurijoulukauppaan Mikkelin torille! Myynnissä olevat lahjakortit Huomioithan, ettei lahjakortti takaa pääsyä haluttuun näytökseen, vaan se tulee vaihtaa pääsylipuksi saapuessa esitykseen. Suosittelemme paikan varaamista etukäteen sähköpostilla minttu@tamski.fi . Kulttuurijoulukauppa 12.–21.12.2022 (Muikkukoppi)ma-pe klo 11–17la-su klo 10–14  Annie jr. -musikaali Annie on pieni orpotyttö, joka jätettiin korissa orpokodin portaille. Annie odottaa vanhempiaan saapuvaksi.  Tyrannimainen johtajatar neiti Hannigan pitää huolen siitä, etteivät Annie ja muut orvot ehdi raskaiden töiden, ankeiden aterioiden ja lyhyiden yöunien välissä juuri haaveilla paremmasta. Annie ei ole kuitenkaan missään vaiheessa menettänyt toivoaan. Joulun alla Annie saa yllättäen mahdollisuuden viettää joulua omalaatuisen miljardöörin kotona. Siitä alkaa yksi erikoisimmista ystävyyssuhteista mitä musikaalimaailmassa on koskaan ollut. Aikoinaan huippusuosioon noussut, kolme elokuvaversiota poikinut Broadway-musikaali on täydellinen viihdepaketti koko perheelle — hauska, koskettava, jännittävä, pöhkö ja suloinen. Se on sukellus pienen mutta urhean tytön maailmaan, jossa synkimmänkin yön jälkeen aina nousee valoisa huominen. Esityksen ohjaa näyttelijä Aapo Oranen yhdessä Mimmi Rantalan ja Minttu Tamskin kanssa. Laulujen opetuksesta vastaa Elina Karjalainen. Esitykset Vanhalla Sotkulla (Jääkärinkatu 9, Mikkeli)7.5. klo 14 Ensi-ilta11.5. klo 18 12.5. klo 1814.5. klo 14
Lasten kulttuurikeskus Vekkula valmistaa myös tänä jouluna lumoavan nukketeatteriesityksen! Lavalla nähdään Pauliina Hintsanen, Tiina Korhonen ja Tarja Pyhähuhta.    
Lasten kulttuurikeskus Vekkulan työntekijä Miia Damberg on siirtyny toisiin tehtäviin ja Vekkulan vastaavana työntekijänä aloittaa 3.10.2022 Miisu.  Miisun tavoittaa Vekkulan sähköpostista kulttuurikeskusvekkula@gmail.com ja p. 040 533 5811. Pukuvuokraus on auki tiistaisin klo 14–18. Tervetuloa!
Ilon hetkiä Ukrainan sodan jaloista saapuville lapsille Lastenkulttuurikeskus Vekkula haluaa tarjota lapsille mukavia hetkiä satumaailmassa. Ilo on tärkeä voimavara silloin, kun elämässä on isoja haasteita. Haastamme mukaan yrityksiä ja yksityisiä toteuttamaan yhdessä iloa Ukrainan lapsille. 15 euron lahjoituksella mahdollistetaan yhden lapsen vierailu Vekkulaan. Voit lahjoittaa suoraan Vekkulan tilille FI20 5271 0420 3625 69, viitteeksi Ukrainan lapset. Me kokoamme lapset Vekkulaan yhteistyössä Apua Ukrainaan Etelä-Savon verkoston kanssa. Järjestämme hetkiä pitkin kevättä, jotta mahdollisimman moni saapuja pääsisi mukaan. Vekkula tarjoaa tilan, henkilökunnan, välipalan ja kuvauksen. Pyrimme kuvaamaan (jos se on mahdollista) lapset rooliasuissa, jotta he saisivat mukaansa kuvamuiston iloisesta hetkestä.
Vekkulan puvustosta löydät monipuolisesti eri teemajuhliin edullisesti pukukokonaisuuksia. Voit myös varata juhliesi lapsivieraille erilaista ohjelmaa. Lasten ohjelmasisältöä voit suunnitella yhdessä Vekkulan väen kanssa toiveidesi ja juhliesi mukaisesti. Otathan yhteyttä!
Vekkulan hahmot ovat nyt jalkautuneet myös leikkipuistoihin. Voit varata hauskaa ja liikunnallista toimintaa sekä teemasyntymäpäivät leikkipuistoissa toteutettavaksi. Aiheina esimerkiksi: Supersankareiden toimintarata, Pelle- olympialaiset ja eläinten satupolku.  Ota rohkeasti yhteyttä ja luodaan yhdessä lapsille ikimuistoinen kokemus!