Tältä sivustolta näet Lastenkulttuurikeskus Vekkulan ja Vekkuliteatterin ajankohtaisimmat uutiset ja tapahtumat.

Heinäkuussa pääsee kätevästi Mikke-Junalla Vekkulaan keskiviikkoisin ja lauantaisin. Juna kulkee non stoppina kaupunki kierrosta klo 9. alkaen ja kyydistä voi hypätä haluamallaan pysäkillä. Vekkulan ovet ovat avoinna keskiviikkoisin klo 9-17 ja lauantaisin klo 9-16, pääsymaksu 5€/hlö. Sisällä sinua odottaa satumainen tunnelma ja teema huoneissamme pääset leikkimään ja pukeutumaan satuhahmoksi tai vaikka prinsessaksi. Keijukaiset ja satuhahmot kulkevat päivän aikana mukana junassa ja heitä voit tavata myös vekkulassa. He tekevät myös kasvomaalauksia ja voit myös askarrella kruunun tai taikasauvan (vaihtuva teema askarteluissa). Pieni pop up kahvilamme palvelee seikkailupäivinä klo 10-16 (lauantaisin klo 10-15). Sään salliessa voi nauttia niitä kauniilla terassillamme. Tervetuloa! 
Miisu lähti lomalle, joten Vekkula on sinä aikana suljettu. Voit laittaa sähköpostia ja vastaillaan sitten lomalta palattua. Kiireellisissä asioissa voi olla yhteydessä yhdistyksemme hallituksen puheenjohtajaan; Tarja Pyhähuhtaan. Puh. 0505540286 Mukavia kesäpäiviä toivottelee Miisu
Onko se kevät vai kesä… vai vielä talvi 🤣 No Vekkulassa ollaan ihan pihalla ja touhutaan yhdessä koko perheen kanssa. Kevätrieha Vekkulan sisäpihalla osoitteessa Otavankatu 7. Keskiviikkona 22.5. klo 15-17. Luvassa katuliituja, kasvomaalausta, saippuakuplia ja hauska kuvausseinä, jossa voi ottaa vaikka hauskan perhekuvan tai hassun selfien. Pikkurahalla voit ostaa hattaraa tai pyöräyttää onnenpyörää (2€/kpl). Kaikki toiminnot non-stoppina koko tapahtuman ajan. Tervetuloa! Tapahtumalla säävaraus – jos tulee saavista kaataen vettä, joudumme perumaan tapahtuman.
Kesäloma ja ei mitään tekemistä! Eikä ketään kenen kanssa touhuta… Tylsää 🙈 No ei hätää. VekkulanKiva kaveri kesälomaleirillä on puuhaa ja kavereita. Neljän päivän leirillä askarrellaan, maalataan, sään salliessa myös ulkoillaan ja tietysti seikkaillaan Vekkulan satumaailmassa. Ja koska kaverit on tärkeitä, tutustutaan uusiin kavereihin ja vahvistetaan kaveritaitoja yhdessä tekemisen kautta. Joka päivälle eri ohjelma.  Osallistumismaksu 70€ Sisältää ohjauksen, materiaalit, lounaan, välipalan sekä vakuutuksen. Leiripäivät ma 10. – to 13.6. klo 10-15. Leiri on tarkoitettu alakoululaisille. Ilmoittautumiset ja lisätietoja spostilla kulttuurikeskusvekkula@gmail.com  Leiriä tukemassa Osuuskauppa Suur-Savo 💚  
Vekkuliteatteri esittää musikaalin Aladdin, esitykset Kulttuuritalo Sotkulla, osoitteessa Jääkärinkatu 9, 50100 Mikkeli. Suosittelemme varaamaan liput etukäteen sähköpostitse vekkuliliput@gmail.com Varatut liput lunastetaan saapuessa näytökseen. Maksuvälineinä käteinen tai kortti. Jos sinulla on lahjakortti, varaathan silti paikan haluamaasi esitykseen. Liput 15/10€   Esitysaikataulu: Ensi-ilta ke 15.5. klo 18 pe 17.5. klo 18 la 18.5. klo 16 su 19.5. klo 13 Tervetuloa nauttimaan tuhannen ja yhden yön tarinoista upeiden vekkuliteatterilaisten esittämänä! 
Vekkulassa juhlitaan kesän avausta ja lastenkulttuurin juhlaviikkoa 19.5. klo 12-15. Riemukkaassa koko perheen tapahtumassa on tarjolla ohjelmaa kaiken ikäisille vauvasta vaariin. Pääset seikkailemaan Vekkulan satumaailmaan ja pukeutumaan vaikka supersankariksi tai prinsessaksi. Voit ottaa kasvomaalauksen ja askarrella tai vaikka nauttia herkkuja kahviosta tai Mikkelin Ladun lettupisteeltä (pieni maksu). Vekkulan oma nukketeatteri esittää kesäisen musiikillisen nukkesadun. Mukana myös Mimi ja Kuku omalla esityksellään.  Tapahtumaa tukemassa LähiTapiola Savo-karjala, joka tarjoaa kaikille vapaan pääsyn tapahtumaamme!
Ylpeänä voimme kertoa kuuluvamme nyt Suomen Lastenkulttuurikeskusten liittoon. Liitto on valtakunnallinen lastenkulttuuritoimijoiden keskusjärjestö, joka edistää lastenkulttuurialan toimintaa ja tunnettuutta Suomessa. Olemme nyt siis osana tätä järjestöä ja yhdessä teemme työtä sen puolesta, että jokaisella lapsella ja nuorella olisi yhdenvertainen mahdollisuus osallistua laadukkaaseen, sekä itselle mieluiseen taide- ja kulttuuritoimintaan.
Pääsiäisenä esitetään Vekkulassa riemukas koko perheen musiikillinen nukketeatteri. Esitykset lauantaina 30.3. sunnuntaina 31.3. ja maanantaina 1.4. klo 16.00. Liput 10€/hlö Varaathan lippusi etukäteen 25.3. mennessä sähköpostitse kulttuurikeskusvekkula@gmail.com    Esitys kestää noin 35 minuuttia. Tervetuloa mukaan!
Tule viettämään päiväsi supersankarina Vekkulan satumaailmassa. Voit pukeutua super hahmoksi ja askarrella oman naamiosi. Pääsymaksu 10€/lapsi, aikuinen maksutta. Pääsymaksulla kaikki päivän toiminnot; pukuleikit, askartelu, kasvomaalaus, pillimehu, keksi ja pyöräytys onnenpyörää.  Tapahtumassa kahvio, josta voit ostaa lisäherkkuja pikku rahalla. Myös onnenpyörää voi pyöräyttää lisämaksusta (2€/pyöräytys). Joka pyöräytyksellä voittaa.    Tapahtumaa tukemassa ja mukana järjestämässä Oma Säästöpankki Oyj.   Tervetuloa mukaan seikkailemaan!
Tule Vekkulaan viettämään päiväsi prinsessana. Pukeudu prinsessa asuun ja istahda valtaistuimelle. Askartele oma kruunusi tai ota prinsessan maalaus kasvoillesi. Pääsymaksu 10€/lapsi, aikuinen maksutta maksavan lapsen seurassa.  Pääsymaksuun sisältyy askartelu, kasvomaalaus, asuleikki Vekkulan satumaailmassa, pyöräytys onnenpyörää ja pillimehu sekä keksi.   Prinsessa päivää tukemassa ja tapahtumaa toteuttamassa kanssamme Oma Säästöpankki Oyj. 
Satumuskari 3-5-vuotiaille jatkuu 7.3. alkaen. Musiikillista ilmaisua, leikkiä, tanssia ja satuhierontaa. Ohjaajina varhaiskasvatuksen opettaja / satuhierontaohjaaja Niina Turunen sekä teatteriohjaaja Tarja Pyhähuhta.  Muskari kokoontuu torstaisin vekkulan isossa salissa. Tervetuloa mukaan!
Vekkulan talvilomaleirillä seikkaillaan satumaailmassa asuihin pukeutuen, askarrellaan, maalataan ja sään salliessa ulkoillaan. Jokaisen leiripäivän sisältö on erilainen. Leirimaksu 50€/osallistuja, sisältää ohjauksen, materiaalit, lounaan, välipalan sekä vakuutuksen. Ilmoittautumiset (20.2. mennessä) ja lisätietoja Vekkulan sähköpostiin kulttuurikeskusvekkula@gmail.com 
Koko perheen tapahtuma Lasten Kulttuurikeskus Vekkulassa osoitteessa Otavankatu 7. Talven Taikaa osallistava lastenkonsertti klo. 12.30 ja 13.30. Pääsymaksu 10€/hlö. Pääset tutustumaan ja seikkailemaan Vekkulan satumaailmaan, sekä pukeutumaan itse satuhahmoksi, voit askarrella itsellesi oman hahmo päähineen. Tapahtumassa  myös kahvio, josta voit ostaa herkkuja pikku rahalla, mm. Emolan Marttojen leipomaa Martta-pullaa! Tapahtumamme aikana pääset myös tutustumaan Otavankadun uusiin yrityksiin, TikkiTilaan ja Putiikki pellavaan. Heidän varsinainen sisäänkäynti takapihan puolelta, tapahtuman aikana myös Vekkulan tilasta käynti heidän tiloihinsa. Tervetuloa!!
Vekkulan joulunavaus 3.12. klo 15-18. Pääsymaksu 5€/hlö, 20€/perhe. Paljon jouluista ohjelmaa mm. Jouluinen musiikkisatu – nukke-esitys, piparien koristelua yhdessä Marttojen kanssa, yhteislauluna joululauluja, joulukortti askartelua, kahvio, onnenpyörä ja ilta huipentuu Mix studion tanssiesitykseen 🤩 Tervetuloa!
Tonttupolku 1. ja 2.12. klo 16-20  Koko perheen tapahtuma. Kierrä jouluinen tonttu tehtävä rata Vekkulan pihamaalla. Pukeudutaan lämpimästi ja ota mukaan tasku- tai vaikka otsalamppu.  Kesto noin 30 minuuttia, tehtävät suoritettua kaikki osallistujat saavat tonttu diplomin ja pääsevät nauttimaan glögiä ja pipareita. Pääsymaksu 5€/hlö ja 20€ perhelippu.
Muutto on onnellisesti ohi ja uudet tilat valmiina! Kutsummekin koko kaupungin väen juhlistamaan avajaisia kanssamme. Uusi toimitilamme sijaitsee vanhassa kunnantalossa Pitäjänkirkon läheisyydessä osoitteessa Otavankatu 7, 50100 Mikkeli. Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen Vekkulaan torstaina 9.11. klo 17-20. Luvassa maksutonta ohjelmaa koko perheelle ja samalla näette kaikki hienot tilamme. Avajaisissa esiintyy mm. Taikuri Paavo Slazenger, Voimisteluseura Siriuksen huimat akrobaatit, Pauliina Hintsanen ja Aarre tulevat myös tervehtimään juhlakansaa. Luvassa myös kasvomaalausta, poniratsastusta ja tarjolla herkkuja juhlapöydästä. Voit myös pyöräyttää onnenpyörää (tässä pieni maksu 2€/pyöräytys, aina voittaa). Tingelsiina ja Tangelstiina myös paikalla esittelemässä uutta Onnelin ja Annelin huonetta 🩷 Nähdään avajaisissa!
Vekkulan satumaailmassa vietät unohtumattomat syntymäpäiväjuhlat. Voit valita valmiista teemoistamme tai räätälöidä juuri omanlaiset juhlat. Varauskalenteristamme voit valita teille sopivan vapaan ajan ja ohjelma vaihtoehdot sankarin toiveiden mukaan. Saat varausvahvistuksen sähköpostiisi varauksen tehtyäsi. Soitamme teille muutamaa päivää ennen juhlia varmistaaksemme varauksen asiat ja juhlien yksityiskohdat.  Vekkula tekee juuri muuttoa ja lokakuun ajan emme voi juhlia järjestää. Huomioithan siis uuden osoitteemme 1.11.2023 alkaen. Otavankatu 7, 50100 Mikkeli
Hei! Me siis toden totta muutamme lokakuun aikana uusiin tiloihin Otavankatu 7. Toimimme Aurakadulla 7.10. saakka, jonka jälkeen alamme pakkaamaan ja muutto puuhiin. Tämä valitettavasti vaikuttaa meidän palveluihimme, joten synttärikalenteri on kiinni 9.10.-30.10. välisen ajan. Kalenteri on auki jo marraskuulle ja joulukuulle, joten sinne voi laittaa juhlavarauksia. Varattavana olevat syntymäpäivät juhlitaan siis uudessa osoitteessamme, joten huomioithan tämän. Palvelumme ja syntymäpäivä toiminta tulee pysymään ja jatkumaan samanlaisena, vaikka toimitila muuttuu ja suurenee. Pukuvuokraus on myös muuton ajan suljettuna. Jatkossa pukuvuokraus on avoinna 1.11. alkaen keskiviikkoisin klo 13-17 ja siis osoitteessa Otavankatu 7.    Tervetuloa siis marraskuussa Otavankadulle uuteen Vekkulaan! Nähdään siellä!
Lasten kulttuurikeskus Vekkula on muuton ja muutoksen edessä ja haluamme uudistua entistä näkyvämmäksi ja vaikuttavammaksi koko perheen kulttuurikeskukseksi. Tähän tarvitsemme nyt teidän tukeanne. Joukkorahoituskampanjamme kaveripaketeilla voit liittyä Vekkula-kaveriksi ja näin tukea toimintaamme. Tämän joukkorahoituskampanjan avulla pystymme kattamaan muutosta aiheutuvia kulujamme ja jos saamme isomman potin, järjestämme mahtavat avajaiset koko kansalle. Kampanjamme on voimassa 14.9.-13.10.2023 Valittavana on Vekkula frendi 40€, jolla saat itsellesi ja kaverillesi upeat Vekkula heijastimet ja Vekkula Frendi diplomit. Vekkula tonttu 100€ ei ole mikään tontumpi juttu. Tällä paketilla teet isosti hyvää meille ja saat liput itsellesi ja perheellesi tai vaikka kaveri porukalle Vekkulan jouluiseen tonttuvaellukseen. Vekkula VIPpi 150€ taas takaa VIP kohtelun ja tarjoilut kahdelle henkilölle meidän mahtavissa avajaisissamme 9.11. Vekkula firma 250€ paketilla yrityksesi saa näkyvyyttä verkkosivuillamme, sekä VIP-kutsun avajaisjuhlaamme.  Anna tukesi ja lue lisää kampanjastamme https://mesenaatti.me/3183/ilman-sinua-lapsemme-ovat-pulassa/
Vekkulan oma teatteri kerho aloittaa toimintansa 1.11.2023 Kerho on suunnattu 7-11-vuotiaille, teatterista ja näyttelemisestä innostuneille. Kerho kokoontuu syksyn aikana kuudesti keskiviikkoisin; 1.11. aloitus, 8.11., 15.11., 22.11., 29.11. ja 13.12. Kerhomaksu 30€ syyskausi, sisältäen ohjauksen ja välipalan. Kerho jatkuu vuoden 2024 alusta (tästä ifoa myöhemmin), kokoontuen myös kuusi kertaa. Kerhossa tutustutaan teatterin maailmaan ja harjoitellaan näyttelemistä, improvisaatiota ja valmistetaan kevääksi 2024 yhteinen esitys, jota vanhemmat ja kummit, sekä mummit pääsevät katsomaan. Aiempaa kokemusta teatterista tai näyttelemisestä ei vaadita.  Kerho toimii uusissa Vekkulan tiloissa, osoitteessa Otavankatu 7, 50100 Mikkeli. Lisätietoa ja ilmoittautumiset Vekkulan sähköpostiin kulttuurikeskusvekkula@gmail.com tai puhelimitse 0405335811   Tervetuloa mukaan!!