vekkuliteatteri-2

Vekkuliteatteri


Vekkulitetteri on vuonna 1985 perustettu lasten ja nuorten harrastajateatteriryhmä. Vekkulit harjoittelevat kerran viikossa ja lukuvuosi huipentuu keväällä 2018 esitettävään musiikkinäytelmään Hölmöläiset!

Ohjaaja, ryhmänvetäjä: Aapo Oranen
Koreografi, tuottaja: Minttu Tamski
Käsikirjoitus: Mimmi Rantala 

Esitykset Paukkulan Artium-salissa 14.-20.5.2017
Liput 15€ / 12€
Kulttuurikulmasta tai lippu.fi

Tykkää Vekkuliteatterista Facebookissa tai Instagramissa!

Yhteystiedot:
Aapo Oranen
aapo.oranen@gmail.com
p. 050 43 63 027 

Minttu Tamski
minttu@tamski.fi
p. 050 512 3113 

 

------------------------------------------------ 

 

Kulttuurikeskus Vekkula toimii Vekkuliteatteri Ry:n alaisuudessa. Vekkuliteatterin on perustanut näyttelijä, ohjaaja Tarja Pyhähuhta ja se on toiminut Mikkelin maalaiskunnan teatteriryhmänä vuosina 1985- 2000,  sekä vuodesta 2001 Mikkelin kaupungin kansalaisopiston ryhmänä. 

 

Produktioiden visualisoinnissa ovat toimineet ammattilaiset, soittajina Mikkelin musiikkiopiston oppilaita sekä ammattilaisia. 

 

Vekkuliteatteri Ry toimii yhdistyksenä lastenkulttuurin kehittämistyössä yhdessä Lasten kulttuurikeskus Vekkulan ja Mikkelin Kansalaisopiston kanssa. Opetus toteutuu taiteen perusopetuksena. Vekkuliteatteri on valmistanut  lastenteatteriesityksiä vuodesta 1985 saakka yhtäjaksoisesti  yhden esityksen vuodessa. Opetustiimissä on ollut teatterin ammattilaisia ohjaajina, koreografeina, pukusuunnittelijoina, lavastajina, sekä muusikkoina. Teatteri on painottunut musiikkikasvatustyöhön ja teatteri-ilmaisun kehittämiseen. Teatteri on verkostoitunut produktioissaan Mikkelin musiikkiluokkien, Mikkelin musiikkiopiston ja Mikkelin teatterin kanssa. Ryhmissä on lisäksi aiempina vuosina näytellyt myös aikuisia. Opisto on tarjonnut ammatillisen opetuksen ja Vekkuliteatteri ry on vastannut käytännön toteutuksista ja esitysten organisoinnista. Olemme vierailleet useaan kertaan Mikkelin teatterissa  tuottaen lasten-esityksen heidän ohjelmistoonsa.

Teatteri on painottunut musikaalien tekemiseen, jokaisessa produktiossa on koreografi, muusikko, ohjaaja ja harjoituspianisti. Ryhmä koostuu 9-16 vuotiaista nuorista ja lapsista, jotka valmistavat esityksen samanikäiselle kohdeyleisölle. Aikuisten rooli on toimia mahdollistamassa osallistujille parhaat ja ammitaitoisimmat mahdolliset puitteet. Vekkuliteatterissa on mahdollista suorittaa neljässä vuodessa Kansalaisopiston taiteenperustutkinto.

Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden näyttämöllisen ja taiteellisen ajattelemisen taitoja, sekä luovuutta elämän eri alueilla. Opetuksella halutaan antaa lapsille mahdollisuus kehittää niitä taitoja, jotka auttavat nauttimaan taiteesta ja antavat valmiuksia hakeutua taideopintoihin. Opinnot ovat tavoitteellisia ja etenevät vuosi vuodelta, mutta keskeistä on tekemisen ja kokemisen ilo. Vekkuliteatteri tarjoaa fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvalliset olot harrastaa teatteria. Oppilas saa työskentelystään sanallista palautetta koko opintojensa ajan ja taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistuksen Mikkelin kansalaisopistolta, suoritettuaan kaikki siihen kuuluvat opintokokonaisuudet.

Taiteen oppimisessa keskeistä on tekemällä oppiminen. Lasten ja nuorten on ennen kaikkea tärkeä päästä itse harrastamaan ja harjoittelemaan. Oppiminen on pitkäjänteinen prosessi; siksi oppilasta kannustetaan asettamaan itselleen tavoitteita ja työtavat ovat sellaiset, että ne ohjaavat oppilasta arvostamaan kaikkien ryhmän jäsenten työskentelyä ja työn tuloksia. Opiskelun myötä oppilas oppii ilmaisemaan ajatuksiaan, tunteitaan ja tavoitteitaan teatteritaiteen keinoin. Perusajatuksena on, että nuoret oppisivat iloitsemaan omasta ja muiden työskentelystä sekä esityksistä, niin että ryhmässä toimiminen ja kokemuksen kautta oppiminen korostuvat.

 

Vekkuliteatteri Ry

Tarja Pyhähuhta
Puheenjohtaja, perustajajäsen
tarja.heiskanen@teatteripalvelut.inet.fi
p. 050 554 0286

Johanna Pynnönen
Sihteeri
johanna-pynnonen@suomi24.fi
p. 050 367 1568

Muut jäsenet: Satu Haanpää-Heikkilä, Hanne Koral, Esa Kääriäinen, Ismo Lappalainen, Mervi Stolt, Marko Taipalinen