pukuvuokraamo

Pukuvuokraamo

 

Lasten kulttuurikeskus Vekkula kätkee sisälleen yli 700 asukokonaisuutta, kymmenittäin peruukkeja ja hattuja, sekä suuren joukon Nukketeatteri Tilkun nukkeja.

Asut ovat peräisin pääasiassa Vekkuliteatterin vanhoista esityksistä yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Mukaan mahtuu niin eläimiä, peikkoja, intiaaneja, prinsessoja, ritareita kuin muitakin satuhahmoja. Joitain asuja olemme saaneet lahjoituksena yrityksiltä tai yksityisiltä henkilöiltä. Vain murto-osa asuista on hankittu uutena. Lähes kaikki asut on ommeltu itse talkoovoimin esityksien puvustuksia tehtäessä.

 

 

Nykyisissä, uusissa tiloissa Vekkula on toiminut 2016 alkuvuodesta alkaen. Aijemmissa tiloissa pukuvuokraamo oli toiminut 2004-2015 välisenä aikana. Tätä ennen kuitenkin toiminnassa oli vuoden tauko tilojen puutteen vuoksi ja aiemmin erinäisiä tiloja. Ja lisäksi pienimuotoisempaa toimintaa on ollut muutamassa eri kohteessa.

Nykyisen muotonsa tilat ja toiminta ovat saaneet vuoden 2006 alusta. Tiloja on muokattu toimivampaan muotoon asiakaslähtöisesti ja uusia palveluita suunniteltu kysynnän vuoksi, sekä omien kiinnostusten kohteitten ja taitojen pohjalta. Jokaisella huoneella ja tilalla on oma ainutlaatuinen henki, teemansa ja saduntaika.

Tule tutustumaan ja kysy lisää!