Hukassa on hyvä paikka

Vekkulitetteri on perustettu vuonna 1985 ja on näin ollen on suomen vanhin, yhtäjaksoisesti toiminut lastenteatteri, joka täyttää tänä keväänä 35 vuotta! Tämän merkkivuoden kunniaksi keväällä 2019 nähdään Kari Hotakaisen ja Iiro Rantalan lastenmusikaali

Hukassa on hyvä paikka.

Juntti-Mutteri kyllästyy isänsä raviharrastukseen ja jatkuvaan vedonlyöntiin, josta kostona hän lähtee raahaamaan kioskia romuttamolle Kioskinmyyjä Helena ei tästä suutu, sillä hän elättelee isää kohtaan tavallista lämpimämpiä tunteita. Juntin kaveri Humppa-Veikko pelkää naimisiin joutumista, talonmiehen rouva etsii kadonnutta laulua ja talonmies kadonnutta vasaraa. Laajalammen kerrostaloympäristöön sijoittuva lastenmusikaali ottaa arkipäivän ilmiöihin vinon ja runollisen näkökulman. Esitys porautuu tapahtumiin Hotakaisen tutulla nasevalla huumorilla ja Iiro Rantalan musiikilla.

Hukassa on hyvä paikka esitykset 12-19.5.2019 Paukkulan Artium-salissa. Liput esitykseen 15€ / 12€ Mikkelin teatterin lipunmyynnistä tai netistä lippu.fi.

Esityksen kesto n. 90 min sisältäen väliajan.

Ohjaus: Tiina Bolz
Käsikirjoitus: Kari Hotakainen
Musiikki: Iiro Rantala
Musiikin toteutus: Juho Puikkonen ja livebändi
Puvustus: Xamx, Kouvolan kampuksen pukusuunnittelija opiskelijat
Lavastus: Ami Laukkanen
Koreografi: Minttu Tamski

Tykkää Vekkuliteatterista Facebookissa tai Instagramissa!

Kulttuurikeskus Vekkula toimii Vekkuliteatteri Ry:n alaisuudessa. Vekkuliteatterin on perustanut näyttelijä, ohjaaja Tarja Pyhähuhta ja se on toiminut Mikkelin maalaiskunnan teatteriryhmänä vuosina 1985- 2000, sekä vuodesta 2001 Mikkelin kaupungin kansalaisopiston ryhmänä.

Vekkuliteatteri Ry toimii yhdistyksenä lastenkulttuurin kehittämistyössä yhdessä Lasten kulttuurikeskus Vekkulan ja Mikkelin Kansalaisopiston kanssa. Opetus toteutuu taiteen perusopetuksena. Vekkuliteatteri on valmistanut lastenteatteriesityksiä vuodesta 1984 saakka yhtäjaksoisesti yhden esityksen vuodessa. Opetustiimissä on ollut teatterin ammattilaisia ohjaajina, koreografeina, pukusuunnittelijoina, lavastajina, sekä muusikkoina. Teatteri on painottunut musiikkikasvatustyöhön ja teatteri-ilmaisun kehittämiseen. Teatteri on verkostoitunut produktioissaan Mikkelin musiikkiluokkien, Mikkelin musiikkiopiston ja Mikkelin teatterin kanssa. Opisto on tarjonnut ammatillisen opetuksen ja Vekkuliteatteri ry on vastannut käytännön toteutuksista ja esitysten organisoinnista.

Teatteri on painottunut musikaalien tekemiseen, jokaisessa produktiossa on koreografi, muusikko, ohjaaja ja harjoituspianisti. Ryhmä koostuu 10-17 vuotiaista nuorista ja lapsista, jotka valmistavat esityksen samanikäiselle kohdeyleisölle. Aikuisten rooli on toimia mahdollistamassa osallistujille parhaat mahdolliset puitteet.

Opetuksen tavoitteena on kehittää oppilaiden näyttämöllisen ja taiteellisen ajattelemisen taitoja, sekä luovuutta elämän eri alueilla. Opetuksella halutaan antaa lapsille mahdollisuus kehittää niitä taitoja, jotka auttavat nauttimaan taiteesta ja antavat valmiuksia hakeutua taideopintoihin. Opinnot ovat tavoitteellisia ja etenevät vuosi vuodelta, mutta keskeistä on tekemisen ja kokemisen ilo. Vekkuliteatteri tarjoaa fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvalliset olot harrastaa teatteria. Oppilas saa työskentelystään sanallista palautetta koko opintojensa ajan ja taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän päättötodistuksen Mikkelin kansalaisopistolta, suoritettuaan kaikki siihen kuuluvat opintokokonaisuudet. Opiskelun myötä oppilas oppii ilmaisemaan ajatuksiaan, tunteitaan ja tavoitteitaan teatteritaiteen keinoin. Perusajatuksena on, että nuoret oppisivat iloitsemaan omasta ja muiden työskentelystä sekä esityksistä, niin että ryhmässä toimiminen ja kokemuksen kautta oppiminen korostuvat.

Vekkuliteatteri Ry

Tarja Pyhähuhta
Puheenjohtaja, perustajajäsen
tarja.heiskanen@teatteripalvelut.inet.fi
p. 050 554 0286

Minttu Tamski
Varapuheenjohtaja
minttu@tamski.fi
p. 050 512 3113

Muut jäsenet: Marika Forselius, Aira Hirvenlahti (rahastonhoitaja), Susanna Sillanpää ja Pia Sutinen (sihteeri).